| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време:
понедељак - петак: 09:00-17:00
Рад са странкама:   10:00-15:00

Уз претходно заказивање термина   
 

Празници

Адреса
62 West 45th Street, 7 Floor,
ЊУЈОРК, NY 10036, САД

Телефон:  + 1 (212) 596-4241

После радног времена и празником

Само у хитним случајевима:

+ 1 (917) 519-7416

Локација/Мапа

    

Факс:        + 1 (212) 596-4363 Конзуларна надлежност
Е-mail: consulate.newyork@mfa.rs Почасни конзули
Веб сајт: http://www.newyork.mfa.gov.rs Адвокати

 

ВОДИЧ КРОЗ МЕРЕ ПОДРШКЕ РАЗВОЈУ ИНОВАТИВНЕ ПРИВРЕДЕ


 
ВАЖНО

Генерални конзулат Републике Србије у Њујорку неће радити у среду, 11. новембра 2020. године, због обележавања Дана примирја у Првом светском рату.


ВАЖНО

РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У САД

У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19

 

Држављани Републике Србије могу да уђу у САД.

У САД не могу да уђу лица која су током претходних 14 дана боравили у НР Кини (осим Хонг Конга и Макао), Ирану, 26 земаља Шенген зоне, В. Британији и Бразилу. Под боравком се сматра и транзитирање кроз међународну зону. Изузетак су држављани САД и лица која имају стални боравак у САД, стране дипломате (визе А, G), чланови породица грађана САД (супруге, неожењена/неудата деца млађа од 21 године, родитељи, неудата/неожењена браћа и сестре млађи од 21 годину, посаде авиона и бродова (визе C, D, C1/D). Имајући у виду да савезне државе имају право доношења сопствених прописа, углавном су све државе релаксирале забране уласка тј. обавезе карантина или негативног теста.

Лица која путују у Порторико морају да имају негативан тест, не старији од 72 сата. Уколико се исти не поседује, тест може бити урађен по доласку, с тим што лице у том случају има обавезу карантина до пријема резултата теста. Уколико тест буде позитиван, карантин се продужава или се лице упућује у здравствену установу уколико има теже симптоме.

За улазак на VirginIslands није потребан тест. Уколико се по доласку утврде симптоми одређује се карантин од 14 дана или се лице упућује у здравствену установу уколико има теже симптоме.


 
 
ПРИЈАВА УЧЕCНИКА ЗА БЕСПЛАТНУ ОНЛАЈН ОБУКУ

ПОЗИВ ЗА БЕСПЛАТНУ ОНЛАЈН ОБУКУ СВИХ ПРЕДАВАЧА КОЈИ СЕ БАВЕ ОЧУВАЊЕМ СРПСКОГ ЈЕЗИКА У ДИЈАСПОРИ И РЕГИОНУ


ВАЖНО

ПОСЕБАН РЕЖИМ РАДА КОНЗУЛАТА УСЛЕД ЕПИДЕМИЈЕ КОРОНА ВИРУСА У САД

У светлу актуелне ситуације у вези са епидемијом коронавируса у САД и потребе за предузимањем додатних мера у циљу спречавања ширења и сузбијања болести, Генерални конзулат Републике Србије у Њујорку ће почевши од понедељка, 16. марта 2020. године до даљњег радити са странкама по посебном режиму:

Конзулат ће странке примати само уколико се ради о врло хитном и неодложном случају.

Потребно је да странка свој долазак у конзулат најави најмање два дана раније позивом на број (917) 519-7416 или слањем поруке на адресу consulate.newyork@mfa.rs.

Конзулат неће примати странке које се претходно нису најавиле и добиле потврду конзулата да ће им бити омогућен пријем.

Захтеви за конзуларне радње које не подразумевају обавезу личног доласка странке у конзулат ће се примати искључиво поштом (пријаве рођења, брака и смрти, пријем у држављанство, царинске потврде, прибављање уверења о (не)кажњавању и извода из матичних књига, спроводнице, упис у војну евиденцију).

Конзулат ће наставити да прима пријаве за упис бирача за гласање у иностранству на парламентарним изборима у Републици Србији путем мејла, факса и поштом.

Генерални конзулат Републике Србије у Њујорку захваљује на разумевању и сарадњи. Конзулат ће наставити да пажљиво прати ситуацију у погледу епидемије коронавируса у САД и вратиће се редовном режиму рада чим се ситуација поправи.


Финансијски водич за повратникe

Народна банка Србије објавила је Финансијски водич за повратнике, грађане који се враћају у Србију, а који објашњава како се на њих односе девизни прописи државе.

 

https://www.dijaspora.gov.rs/finansijski-vodic-za-povratnike/

 

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова