| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
ponedeljak - petak: 09:00–17:00 
Rad sa strankama:  10:00-15:00

Uz prethodno zakazivanje termina 
 

Praznici

Adresa
62 West 45th Street, 7 Floor,
NJUJORK, NY 10036, SAD

Telefon: + 1 (212) 596-4241

Posle radnog vremena i praznikom

Samo u hitnim slučajevima:

+ 1 (917) 519-7416

Lokacija/Mapa

     

Faks:     + 1 (212) 596-4363 Konzularna nadležnost
Е-mail: consulate.newyork@mfa.rs Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.newyork.mfa.gov.rs Advokati

 

VODIČ KROZ MERE PODRŠKE RAZVOJU INOVATIVNE PRIVREDE


 
VAŽNO

Generalni konzulat Republike Srbije u Njujorku neće raditi u sredu, 11. novembra 2020. godine, zbog obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu.


VAŽNO

REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U SAD

U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19

 

Državljani Srbije mogu da uđu u SAD.

U SAD ne mogu da uđu lica koja su tokom prethodnih 14 dana boravili u NR Kini (osim Hong Konga i Makao), Iranu, 26 zemalja Šengen zone, V. Britaniji i Brazilu. Pod boravkom se smatra i tranzitiranje kroz međunarodnu zonu. Izuzetak su državljani SAD i lica koja imaju stalni boravak u SAD, strane diplomate (vize A, G), članovi porodica građana SAD (supruge, neoženjena/neudata deca mlađa od 21 godine, roditelji, neudata/neoženjena braća i sestre mlađi od 21 godinu, posade aviona i brodova (vize C, D, C1/D). Imajući u vidu da savezne države imaju pravo donošenja sopstvenih propisa, uglavnom su sve države relaksirale zabrane ulaska tj. obaveze karantina ili negativnog testa.

Lica koja putuju u Portoriko moraju da imaju negativan test, ne stariji od 72 sata. Ukoliko se isti ne poseduje, test može biti urađen po dolasku, s tim što lice u tom slučaju ima obavezu karantina do prijema rezultata testa. Ukoliko test bude pozitivan, karantin se produžava ili se lice upućuje u zdravstvenu ustanovu ukoliko ima teže simptome.

Za ulazak na VirginIslands nije potreban test. Ukoliko se po dolasku utvrde simptomi određuje se karantin od 14 dana ili se lice upućuje u zdravstvenu ustanovu ukoliko ima teže simptome.


 
 
PRIJAVA UČESNIKA ZA BESPLATNU ONLAJN OBUKU

POZIV ZA BESPLATNU ONLAJN OBUKU SVIH PREDAVAČA KOJI SE BAVE OČUVANJEM SRPSKOG JEZIKA U DIJASPORI I REGIONU

 


VAŽNO

POSEBAN REŽIM RADA KONZULATA USLED EPIDEMIJE KORONA VIRUSA U SAD

U svetlu aktuelne situacije u vezi sa epidemijom korona virusa u SAD i potrebe za preduzimanjem dodatnih mera u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja bolesti, Generalni konzulat Republike Srbije u Njujorku će počevši od ponedeljka, 16. marta 2020. godine do daljnjeg raditi sa strankama po posebnom režimu:

Konzulat će stranke primati samo ukoliko se radi o vrlo hitnom i neodložnom slučaju.

Potrebno je da stranka svoj dolazak u konzulat najavi najmanje dva radna dana ranije pozivom na broj (917) 519-7416 ili slanjem poruke na adresu consulate.newyork@mfa.rs.

Konzulat neće primati stranke koje se prethodno nisu najavile i dobile potvrdu konzulata da će im biti omogućen prijem.

Zahtevi za konzularne radnje koje ne podrazumevaju obavezu ličnog dolaska stranke u konzulat će se primati isključivo poštom (prijave rođenja, braka i smrti, prijem u državljanstvo, carinske potvrde, pribavljanje uverenja o (ne) kažnjavanju i izvoda iz matičnih knjiga, sprovodnice, upis u vojnu evidenciju).

Konzulat će nastaviti da prima prijave za upis birača za glasanje u inostranstvu na parlamentarnim izborima u Republici Srbiji putem mejla, faksa i poštom.

Generalni konzulat Republike Srbije u Njujorku zahvaljuje na razumevanju i saradnji. Konzulat će nastaviti da pažljivo prati situaciju u pogledu epidemije koronavirusa u SADi vratiće se redovnom režimu rada čim se situacija popravi.


MEMORIJALNA KONFERENCIJA POSVEĆENA NIKOLI TESLI 2020.

Generalni konzulat Republike Srbije u Njujorku i Teslina naučna fondacija imaju čast da Vas pozovu na

 

MEMORIJALNU KONFERENCIJU POSVEĆENU NIKOLI TESLI 2020.

Subota, 11. januar 2020. godine

Od 10:00 do 22:00 časova

The Wyndam New Yorker Hotel, 481 8th Ave , New York NY 10001

 

 

Za više informacija i kako biste se registrovali, molimo posetite http://teslasciencefoundation.org/teslas-people-award-conference-2020-new-york-preliminary-program/

 

 

 

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova