| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
ponedeljak - petak: 09:00–17:00 
Rad sa strankama:  10:00-15:00

Uz prethodno zakazivanje termina 
 

Praznici

Adresa
62 West 45th Street, 7 Floor,
NJUJORK, NY 10036, SAD

Telefon: + 1 (212) 596-4241

Posle radnog vremena i praznikom

Samo u hitnim slučajevima:

+ 1 (917) 519-7416

Lokacija/Mapa

     

Faks:     + 1 (212) 596-4363 Konzularna nadležnost
Е-mail: consulate.newyork@mfa.rs Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.newyork.mfa.gov.rs Advokati

 

Povodom obeležavanja 4. jula, državnog praznika SAD, Generalni konzulat Republike Srbije će biti zatvoren za rad sa strankama 03.07.2020. godine.


 
Ponovljeni konkursi za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu

Ministarstvo spoljnih poslova - Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu je raspisala ponovljene konkurse za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i Srba u regionu i matične države i dijaspore.

Konkursi su otvoreni od 18. maja do 1. juna ove godine.  Sve informacije o konkursima i proceduri prijavljivanja mogu se pronaći na sledećem linku:

https://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/  


NASTAVAK PRIJAVE BIRAČA ZA GLASANJE U INOSTRANSTVU

Počevši od 11. maja 2020. godine, Generalni konzulat Republike Srbije u Njujorku je nastavio sa prijemom prijava građana za glasanje na parlamentarnim izborima u Republici Srbiji, čije održavanje je pomereno za 21. jun 2020. godine.

Građani Republike Srbije koji borave u inostranstvu, a koji žele da glasaju na parlamentarnim izborima koji se u Republici Srbiji održavaju 21. juna 2020. godine, svoje biračko pravo mogu ostvariti glasanjem u diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije na čijoj teritoriji imaju boravište.

Pravo da glasaju na izborima imaju svi punoletni državljani Republike Srbije koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije.

Glasanje se vrši isključivo ličnim dolaskom u konzulat. Birači svoj identitet dokazuju važećim pasošem ili važećom ličnom kartom Republike Srbije.

Bez obzira da li je lice već glasalo u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Njujorku na nekim od prethodnih izbora, neophodno je da podnese prijavu da će na parlamentarnim izborima 2020. glasati u inostranstvu.

Pre podnošeća prijave, potrebno je da na sajtu Republičke izborne komisije https://upit.birackispisak.gov.rs/ unosom svog jedinstvenog matičnog broja građana (JMBG) proverite da li ste uneti u Jedinstveni birački spisak Republike Srbije.

1. Ukoliko se već nalazite u Jedinstvenom biračkom spisku, prijavu za glasanje u inostranstvu podnosite tako što popunite obrazac Zahteva za upis u birački spisak podatka da će birač glasati u inostranstvu i popunjeni obrazac, zajedno sa kopijom Vašeg važećeg pasoša ili važeće lične karte Republike Srbije, dostavite Generalnom konzulatu Republike Srbije u Njujorku.

2. Ukoliko se ne nalazite u Jedinstvenom biračkom spisku, neophodno je da, uz popunjeni obrazac Zahteva za upis u birački spisak podatka da će birač glasati u inostranstvu i kopije Vašeg važećeg pasoša ili važeće lične Republike Srbije, dostavite i popunjen obrazac Zahteva za upis u jedinstveni birački spisak Republike Srbije.

Zahtevi se mogu podneti na sledeće načine:

- dostavom na e-mail adresu: izbori.njujork2020@mfa.rs

   (sva dokumenta koja se dostavljaju moraju biti skenirana kao jedan fajl)

- poštom, na adresu:

   Consulate General of the Republic of Serbia 

   62 W 45th Street, 7th Floor, New York, NY 10036

- faksiranjem na broj: +1 (212) 596 4363

KRAJNJI ROK ZA PODNOŠENJE ZAHTEVA ZA GLASANJE U INOSTRANSTVU JE 30. MAJ 2020. GODINE

DO 18:00 ČASOVA PO LOKALNOM VREMENU.


 
 
VAŽNO UPOZORENjE: LAŽNI SAJT ZA PRIJAVLjIVANjE GLASAČA U INOSTRANSTVU

Prenosimo saopštenje Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave:

Nijedan organ države ne stoji iza sajta www.hocudaglasam.com na kom se navodi da građani Republike Srbije koji žive u inostranstvu mogu da ostave svoje lične podatke, kao i kopije ličnih dokumenata, kako bi mogli da se prijave za glasanje za predstojeće izbore.

Građani moraju biti oprezni kome ostavljaju svoje podatke budući da postoji mogućnost zloupotrebe istih.

Posebno je važno upozoriti javnost i sve građane da budu oprezni, jer je zvanična procedura za prijavu građana za glasanje po mestu boravišta u inostranstvu propisana Zakonom o jedinstvenom biračkom spisku i Uputstvom za sprovođenje Zakona o jedinstvenom biračkom spisku.


VAŽNO

POSEBAN REŽIM RADA KONZULATA USLED EPIDEMIJE KORONA VIRUSA U SAD

U svetlu aktuelne situacije u vezi sa epidemijom korona virusa u SAD i potrebe za preduzimanjem dodatnih mera u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja bolesti, Generalni konzulat Republike Srbije u Njujorku će počevši od ponedeljka, 16. marta 2020. godine do daljnjeg raditi sa strankama po posebnom režimu:

Konzulat će stranke primati samo ukoliko se radi o vrlo hitnom i neodložnom slučaju.

Potrebno je da stranka svoj dolazak u konzulat najavi najmanje dva radna dana ranije pozivom na broj (917) 519-7416 ili slanjem poruke na adresu consulate.newyork@mfa.rs.

Konzulat neće primati stranke koje se prethodno nisu najavile i dobile potvrdu konzulata da će im biti omogućen prijem.

Zahtevi za konzularne radnje koje ne podrazumevaju obavezu ličnog dolaska stranke u konzulat će se primati isključivo poštom (prijave rođenja, braka i smrti, prijem u državljanstvo, carinske potvrde, pribavljanje uverenja o (ne) kažnjavanju i izvoda iz matičnih knjiga, sprovodnice, upis u vojnu evidenciju).

Konzulat će nastaviti da prima prijave za upis birača za glasanje u inostranstvu na parlamentarnim izborima u Republici Srbiji putem mejla, faksa i poštom.

Generalni konzulat Republike Srbije u Njujorku zahvaljuje na razumevanju i saradnji. Konzulat će nastaviti da pažljivo prati situaciju u pogledu epidemije koronavirusa u SADi vratiće se redovnom režimu rada čim se situacija popravi.


MEMORIJALNA KONFERENCIJA POSVEĆENA NIKOLI TESLI 2020.

Generalni konzulat Republike Srbije u Njujorku i Teslina naučna fondacija imaju čast da Vas pozovu na

 

MEMORIJALNU KONFERENCIJU POSVEĆENU NIKOLI TESLI 2020.

Subota, 11. januar 2020. godine

Od 10:00 do 22:00 časova

The Wyndam New Yorker Hotel, 481 8th Ave , New York NY 10001

 

 

Za više informacija i kako biste se registrovali, molimo posetite http://teslasciencefoundation.org/teslas-people-award-conference-2020-new-york-preliminary-program/

 

 

 

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova