Printer Friendly Version Успех годишњег догађаја “Метал за Теслу” на Дан Земље у Научном центру Тесла @ 24 May 2024 07:18 PM

May be an image of text that says 'TESLA SCIENCE CENTER AT WARDENCLYFFE'

Генерални конзулат Републике Србије у Њујорку са изузетним задовољством примио вест о изванредном успеху годишњег догађаја „Метал за Теслу“ на Дан Земље, који организује Научни центар Тесла у Варденклифу. Ове године, уз великодушну подршку компанија „Герсхоw Рецyцлинг“ и „Амазон“, прикупљено је рекордних 9,14 тона метала за потребе фонда чија ће средства помоћи у реновирању Теслине лабораторије у Варденклифу.

У питању је последња преостала лабораторија у којој је радио чувени српски проналазач Никола Тесла. Пројектована од стране Теслиног пријатеља, истакнутог архитекте Стенфорда Вајта, зграда лабораторије се сада реновира у врхунски научни центар посвећен образовању, истраживању и предузетништву, у складу са Теслином визијом напретка науке за добробит човечанства.

 

Генерални конзулат Републике Србије у Њујорку упућује срдачне честитке Научном центру Тесла у Варденклифу за ово изузетно достигнуће и изражава захвалност свим подржаваоцима и учесницима који су допринели овом успеху.