| |     ћирилица | english  
Naslovna
VAŽNO

POSEBAN REŽIM RADA KONZULATA USLED EPIDEMIJE KORONA VIRUSA U SAD

U svetlu aktuelne situacije u vezi sa epidemijom korona virusa u SAD i potrebe za preduzimanjem dodatnih mera u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja bolesti, Generalni konzulat Republike Srbije u Njujorku će počevši od ponedeljka, 16. marta 2020. godine do daljnjeg raditi sa strankama po posebnom režimu:

Konzulat će stranke primati samo ukoliko se radi o vrlo hitnom i neodložnom slučaju.

Potrebno je da stranka svoj dolazak u konzulat najavi najmanje dva radna dana ranije pozivom na broj (917) 519-7416 ili slanjem poruke na adresu consulate.newyork@mfa.rs.

Konzulat neće primati stranke koje se prethodno nisu najavile i dobile potvrdu konzulata da će im biti omogućen prijem.

Zahtevi za konzularne radnje koje ne podrazumevaju obavezu ličnog dolaska stranke u konzulat će se primati isključivo poštom (prijave rođenja, braka i smrti, prijem u državljanstvo, carinske potvrde, pribavljanje uverenja o (ne) kažnjavanju i izvoda iz matičnih knjiga, sprovodnice, upis u vojnu evidenciju).

Konzulat će nastaviti da prima prijave za upis birača za glasanje u inostranstvu na parlamentarnim izborima u Republici Srbiji putem mejla, faksa i poštom.

Generalni konzulat Republike Srbije u Njujorku zahvaljuje na razumevanju i saradnji. Konzulat će nastaviti da pažljivo prati situaciju u pogledu epidemije koronavirusa u SADi vratiće se redovnom režimu rada čim se situacija popravi.


Verzija za štampu
Važne informacije